50 év folyamatos fejlődése – Kodak Instamatic 2014

Az egykor nagynevű Kodak igen érdekes vállalkozásba fogott. Az 50 éves fényképezőgépüket okos telefonba olvasztják és ezzel próbálnak piacon maradni. Ez vagy egy jó ötlet és betalál vagy egy életképes gondolat elsüllyedése lehet.


50 év folyamatos fejlődése - Kodak Instamatic 2014

A celluloid idejében a Kodak nem csupán egy márka, hanem fogalom volt. A mai világba azonban a Kodak fényképezőgépek gyűjtők és múzeumok elemei lettek. A cég nagyrészt elbocsátással és kiszervezéssel foglalkozik. Most pedig egy meglepetéssel rukkoltak elő, ami egyesíti az Instamaticot egy Androidos fényképezőgéppel és mobiltelefonnal.


50 év folyamatos fejlődése - Kodak Instamatic 2014

Az Instamatic történetét képekben itt nézhetjük meg.

Nem hétköznapi módon mutatja be a Kodak Instamatic 2014 az 50 éves kamerát egyetlen készülékben. Az MIUI Android egy nem hivatalos, tuningolt, custom Android változat, mint a CyanogenMod.

A régi időket megelevenítő kamera elején elején egy kapcsoló található, amivel a telefon és a kamera üzemmód között választhatunk. Ez is egy olyan dolog, ami szép és érdekes, de a valóságban, azaz a gyakorlatban erre mi szükség van, az még rejtély.


50 év folyamatos fejlődése

A 14 Mpixeles kamera és a négyszeres zoommal rendelkező gépet egy 24 mm-es széles látószögű objektívvel látták el és kapott egy 4 inches kijelzőt is. A tervek szerint lesz 2015 Ultra változat is 16 Mpixeles, 24-140 mm-es objektívvel és 5 inches érintőképernyővel.

Nem tudni tehát, hogy egy hatalmas piaci áttörés küszöbén vagyunk-e téren és az egykori hippik örömmel köszöntik majd az új készüléket vagy egy elhalt ötlet szemtanúi vagyunk.


50 év folyamatos fejlődése - Kodak Instamatic 2014 - A legenda újjászületése

Mindenesetre a Kodak rendkívül bízik az ügyben és már készül az Instamatic 2015.

Forrás: hirado.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük