Nekimennek a Google Play piaci monopóliumának a kínai mobilcégek

Közös mobil alkalmazás platformmal tervezik megtörni a Google Play piaci dominanciáját a kínai mobil technológiai cégek.

A Xiaomi, a Huawei Technologies, az Oppo és a Vivo mobil távközlési technológiai vállalatok az alkalmazásfejlesztők támogatására létrehozott globális együttműködés keretében egy mobil alkalmazás platformot hoznak létre annak érdekében, hogy megkönnyítsék a mobil alkalmazások és játékok fejlesztői, valamint a zeneszámok szerzői és videós tartalomkészítők számára a világpiacok elérését.

A GDSA a tervek szerint márciusban kezdené meg a működését és kezdetben kilenc földrajzi régiót fedne le, közöttük Indiát, Indonéziát és Oroszországot.

A négy kínai cég egyike sem kommentálta a Reuters hírügynökség értesülését.

A mobil alkalmazások mellett filmeket és hangoskönyveket is 30 százalékos jutalékkal terjesztő Play Store 8,8 milliárd dollár bevételt hozott 2019-ben a Google-nek a Sensor Tower piackutató cég elemzője, Katie Williams szerint. A Google nem kommentálta a Reuters értesülését.

Miközben az Oppo, a Vivo és a Xiaomi számára elérhetőek a Google szolgáltatásai, Washington szankciói miatt a Huawei tavaly elveszítette azt.

Forrás: hirado.hu