Több az okostelefon eladás, mint a hagyományos. Meglepő?

Több az okostelefon eladás, mint a hagyományos. Meglepő?

Az év második felében az okostelefonok világpiaci eladási száma meghaladta a hagyományos mobiltelefonok eladási számát az amerikai Gartner informatikai és távközlési piackutató adatai szerint.

Egyértelműen a Samsung Electronics áll az élen. Gyakorlatilag minden negyedik eladott mobiltelefon és közelítőleg minden harmadik eladott okostelefon Samsung készülék volt a második negyedévet vizsgálva.

Ezen időszak alatt összesen mintegy 210 millió hagyományosnak mondható mobiltelefon és 225,3 millió okostelefon talált gazdára. Ebből a Samsung 71 millió okostelefont mondhat magáévá. A hagyományos mobiltelefonokkal együtt pedig 107 millió készüléket értékesítettek.

Az egykor hatalmas óriás Nokia csupán a második helyet birtokolja a 61 milliós eladott példányszámával. Az egy évvel korábbi adatok alapján a Nokia 83 millió készüléket adott el.

79 %-os piaci részesedéssel az Android operációs rendszerű készülékek uralják ezt a szegmenst. Ez a szám egy évvel korábban 64,2 % volt. A második helyen az operációs rendszerek színterén az Apple iOS áll a maga 14,2 %-ával, ami csökkent az egy évvel korábbi 18,8 %-ról.

3,3 % a részesedése a Microsoft Windows Phone-nak a korábbi 2,6 %-kal szemben. Ezzel az emelkedéssel átvette a harmadik helyet a rangsorban a BlackBerry rendszerétől, amely 2,7 %-ra csökkent a korábban mért 5,2 %-ról.

Forrás: hirado.hu